WOLLMAR YXKULLSGATAN 10 STOCKHOLM

info@dropcoffee.se / 08-410 23 363

Blogg

Japanska kaffeundret på Drop

Av: dropcoffee | 2011-05-04

image

När Oliver Strand på New York Times skrev om Harios kaffetillbehör i början på förra året var hajpen redan ett faktum. Den kapitalstarka kaffekulturen i USA hade upptäckt de japanska designprylarna i plast, glas, rostfritt och porslin. Smakfullt förpackade med endast japanska brygginstruktioner.

Här i Sverige följde många efter. Vi har tidigare använt glaskannorna att servera vårt bryggkaffe i. På bloggar kunde vi följa hemmabaristor som gjorde en kopp V60(porslinsfilter) och ingen manuell bryggning är fulländad om den inte hälls via den långsmala pipen på den rostfria harioketteln.

Här på Drop Coffee har vi velat hålla saker enkla. Vi har valt att brygga våra nästan 100 bryggkaffe om dagen i klassiska melittaformade porslinsfilter från Tyskland. Vår har velat bevisa att med rätt kaffe, färskt och nymalt så är det inte utrustningen som avgör smaken. Detta genom att använda samma pappersfilter och samma modell på bryggfilter som de flesta av oss har hemma - i elektroniska bryggare eller för manuell bryggning. Det tycker vi att vi har lyckats med - för även Drop Coffee har blivit ett substantiv som ersatt filterkaffe på vissa håll i kaffesverige.

Nu är vi redo att ta nästa steg. Hario är precis som många andra produkter på marknaden, många gånger från Japan, framtagna i takt med den moderna kaffekulturen. Vi testar att byta ut våra porslinsfilter i baren och säljer även både porslinshållare och pappersfilter på butikshyllan.

Välkommen in och prova!/Erik och Oskar

comments powered by Disqus